Personvernerklæring

Smurfit Kappa Group ("vi", "vår" eller "oss") er forpliktet til å ivareta personvernet til alle besøkende på www.smurfitkappa.com ("websiden"). Vi ber deg lese gjennom følgende personvernerklæring og retningslinjer for informasjonskapsler for å forstå hvordan vi benytter og beskytter den informasjonen du gir oss.
Ved å benytte websiden godkjenner du innsamling, bruk og overføring av informasjonen under betingelsene i vår personvernerklæring. Hver gang du benytter websiden vil du være bundet av den gjeldende personvernerklæringen og retningslinjer for informasjonskapsler, og du bør gå gjennom disse hver gang du benytter websiden for å forsikre deg om at du er enig i innholdet.
Når du besøker, registrerer eller bestiller produkter eller tjenester på websiden, kan du bli bedt om å oppgi visse opplysninger om deg selv, slik som navn, kontaktinformasjon og opplysninger om kreditt- eller debetkort.
Vi kan også samle inn informasjon om bruken av websiden så vel som opplysninger om deg fra meldinger du poster og e-post eller brev du sender til oss.

Slik brukes opplysningene dine 

Vi benytter opplysningene dine til å gi deg de produkter og tjenester du bestiller, til å fakturere og til å kontakte deg angående en bestilling. Vi analyserer også opplysningene fra deg og andre til å hjelpe oss med å administrere, støtte og forbedre virksomheten vår.
Vi kan også benytte opplysningene til å kontakte deg for å fortelle deg om viktige endringer eller utviklinger på websiden eller i våre tjenester, eller til å få tilbakemeldinger fra deg om tjenestene våre.
Der hvor du har akseptert, kan vi benytte dine opplysninger til å gi deg informasjon om andre produkter og tjenester levert av Smurfit Kappa Group som du kan ha interesse av. Informasjonen kan bli gitt deg via post, telefon, fax, SMS eller e-post. Hvis du ikke lenger ønsker å motta denne typen informasjon, kan du når som helst melde deg av ved å kontakte oss på web@smurfitkappa.com.  eller ved å følge anvisningene i informasjonen du mottar fra oss.

Videreformidling til andre

Vi vil aldri selge eller leie ut opplysningene dine til en tredjepart.

Vi kan sende innsamlet informasjon om bruken av siden vår til tredjeparter, men dette vil ikke inkludere informasjon som kan benyttes til å identifisere deg.

Hvis vi skulle selge eller kjøpe en virksomhet eller eiendel, kan vi videreformidle dine personlige opplysninger til en potensiell selger eller kjøper av slike virksomheter eller eiendeler. Hvis alle eller et vesentlig antall av våre eiendeler kjøpes av en tredjepart, vil de personlige opplysningene vi har om våre kunder utgjøre en av de overførte eiendelene.

Som en del av en global gruppe av selskaper, kan det være at vi må videreformidle opplysninger om deg til andre selskaper innenfor gruppen, agenter eller tjenestetilbydere og ansatte for at de skal kunne utføre tjenester. Under utføringen av slike tjenester kan vi overføre personlige opplysninger utenfor EØS. I slike tilfeller vil vi ta i bruk egnede sikkerhetstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger.

Med mindre det er et lovfestet krav eller på annen måte nevnt i denne personvernerklæringen, vil vi ikke på andre måter dele, selge eller formidle noen av de opplysningene du gir oss uten din tillatelse. 

IP-adresser 

En IP-adresse er et nummer som automatisk tilordnes datamaskinen din når du benytter Internett. Når du besøker websiden, logger serveren vår IP-adressen din.

IP-adressen din kan være til hjelp når vi diagnostiserer problemer med serveren vår og til å administrere websiden. IP-adressen din kan også benyttes til å identifisere deg og til å samle bred, demografisk informasjon.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten fil som sendes til nettleseren din fra webtjenesten og som lagres på datamaskinens harddisk for å identifisere deg som bruker av websiden. Mange internettsider benytter informasjonskapsler.

Websiden vår benytter informasjonskapsler for å holde rede på tilgangen til siden. Vi kan også benytte informasjonskapsler til å levere innhold spesielt tilpasset dine innstillinger. Du kan stille inn nettleseren til å avvise alle informasjonskapsler, men dette vil også hindre deg i å benytte de fleste tilpassede tjenestene og det kan være nødvendig å oppgi påloggingsinformasjonen gang på gang når du benytter visse tjenester. Informasjonskapsler gjør opplevelsen din enklere ved at innstillingene dine lagres. For videre informasjon om vår bruk av informasjonskapsler, se våre retningslinjer om informasjonskapsler.

Sikkerhet

Vi benytter sikkerhetstiltak for å beskytte opplysningene dine fra uautoriserte personer og mot ulovlig behandling, utilsiktet tap, ødeleggelse og skade. Siden ingen dataoverføring over Internett kan garanteres med 100 % sikkerhet, kan vi derimot ikke forsikre eller garantere sikkerheten til de opplysningene du sender til oss, og du sender opplysningene på egen risiko.

Oppbevaring av data

Vi vil oppbevare opplysningene over en rimelig periode eller så lenge loven tilsier.

Endring av opplysninger

Du har rett til å be om en kopi av de opplysningene vi har om deg. Vi kan kreve et gebyr for dette som ikke vil overstige € 6,35. Du har også rett til å få tilgang til dine data, rette opp i eventuelle unøyaktigheter i de detaljene vi har lagret om deg, rett til å motsette deg bruken av dine data og rett til å blokkere spesifikk bruk av dine data. Dette utføres via en forespørsel til web@smurfitkappa.com.

Endringer i personvernerklæringen vår

Enhver endring i personvernerklæringen vil i fremtiden legges ut på websiden og, hvis det er hensiktsmessig, sendes via e-postvarsling.

Retningslinjer for informasjonskapsler

1. Introduksjon

Websiden www.openthefuture.info ("websiden") drives av Smurfit Kappa Group ("vi", "oss", "vår"). Vi er forpliktet til å beskytte og respektere personvernrettighetene dine. Disse retningslinjene om informasjonskapsler (sammen med personvernerklæringen vår, og andre dokumenter det refereres til), utgjør grunnlaget for bruken av informasjonskapsler på websiden. Les nøye gjennom følgende informasjon, og hvis du har spørsmål om disse retningslinjene eller er uenig i dem, vær vennlig å ta kontakt med oss på web@smurfitkappa.comfør du benytter websiden.
Vi kan endre disse retningslinjene fra tid til annen ved å oppdatere denne siden. Du bør sjekke denne siden fra tid til annen for å sørge for at du er fornøyd med eventuelle endringer. Disse retningslinjene trer i kraft fra 1. august 2013.

2. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små filer på harddisken eller nettleseren som gjør at websiden vår gjenkjenner at du har besøkt websiden vår tidligere. De gjør det enklere for deg å opprettholde innstillingene dine på websiden, og ved å se hvordan du benytter websiden, kan vi tilpasse websiden til innstillingene dine og måle websidens brukervennlighet.

3. Hva vi bruker informasjonskapsler til

Vi kan samle inn informasjon om datamaskinen din inkludert, hvis tilgjengelig, IP-adressen, operativsystemet og typen nettleser for systemadministrasjon, for å lagre informasjon om øktene og/eller hjelpe deg med å besvare spørsmål angående våre tjenester. Dette kan i noen tilfeller kun være statistisk informasjon om hvordan du benytter websiden.
Av samme årsak kan vi samle inn informasjon om bruken av websiden ved å benytte en informasjonskapselfil som lagres på datamaskinens harddisk. Informasjonskapsler inneholder informasjon som overføres til datamaskinens harddisk. Informasjonskapsler hjelper oss med å forbedre websiden, og til å levere en mer personlig tjeneste. De gjør det mulig:

 • å estimere brukerantall og mønster;
 • å lagre informasjon om preferansene dine, slik at vi kan tilpasse websiden til dine personlige interesser; og
 • til å kjenne igjen når du kommer tilbake til websiden igjen.

4. Hvilke informasjonskapsler bruker vi

Navn på informasjonskapsel: __utma 

 • Type informasjonskapsel: Google Analytics 
 • Hvorfor benyttes den: Denne informasjonskapselen benyttes av Google Analytics til å holde rede på hvor mange ganger en besøkende har vært på nettstedet, når deres første besøk skjedde og når de besøkte det sist. Google Analytics benytter informasjonen fra denne informasjonskapselen til å beregne ting som nye økter/besøk

Navn på informasjonskapsel: __utmb and __utmc

 • Type informasjonskapsel: Google Analytics 
 • Hvorfor benyttes den: Disse informasjonskapslene samarbeider om å beregne hvor lang tid et besøk tar. __utmb henter et tidsstempel av det eksakte tidspunktet når en besøkende kobler seg til nettstedet, mens __utmc tar et tidsstempel av det eksakte tidspunktet når en besøkende forlater nettstedet. __utmb utløper ved slutten av økten. __utmc venter 30 minutter før den utløper. __utmc har ingen mulighet til å vite når en bruker lukker nettleseren eller forlater en webside, så den venter på en annen sidevisning i 30 minutter, og hvis dette ikke skjer, utløper den.

Navn på informasjonskapsel: __utmz 

 • Type informasjonskapsel: Google Analytics 

 • Hvorfor benyttes den: Denne informasjonskapselen sporer hvor den besøkende kom fra, hvilken søkemotor du brukte, hvilken lenke det ble klikket på, hvilket søkeord som ble brukt og hvor i verden du koblet deg til nettstedet fra. Den utløper etter 15 768 000 sekunder – eller 6 måneder. Det er slik Google Analytics vet til hvem og til hvilken kilde/medium/søkeord skal krediteres for en målkonvertering eller en e-handelstransaksjon.

 • Navn på informasjonskapsel: NLSessionCwwwsmurfitkappa

 • Navn på informasjonskapsel: Øktinformasjonskapsel

 • Hvorfor benyttes den: Dette er en informasjonskapsel for enkeltøkter laget av UAG (Unified Access Gateway)-serverne til SKG. UAG-serveren er det første inngangspunktet til websiden, og disse informasjonskapslene er der for å holde rede på øktene dine og hvilken server du er koblet til. Denne informasjonskapselen slettes når du forlater siden. Utløpstidspunktet er "når økten avsluttes".

Navn på informasjonskapsel: WhlWFLB 

 • Navn på informasjonskapsel: Øktinformasjonskapsel
 • Hvorfor benyttes den: Dette er en informasjonskapsel for enkeltøkter laget at UAG (Unified Access Gateway)-serverne til SKG. UAG-serveren er det første inngangspunktet til websiden, og disse informasjonskapslene er der for å holde rede på øktene dine og hvilken server du er koblet til. Denne informasjonskapselen slettes når du forlater siden. Utløpstidspunktet er "når økten avsluttes".

5. Administrasjon av informasjonskapselbruk

Du kan velge å ikke godta eller du kan skru av informasjonskapsler ved å aktivere innstillingen i nettleseren som lar deg avslå bruken av informasjonskapsler. Hvis du velger denne innstillingen, kan du imidlertid miste adgangen til visse deler av websiden eller ikke kunne benytte våre tjenester. Med mindre du har endret innstillingene i nettleseren slik at den avviser informasjonskapsler, vil systemet sende informasjonskapsler når du logger på websiden.
Du kan finne ut hvordan du gjør dette i nettleseren din ved å velge "hjelp" i menyen i nettleseren eller ved å gå til www.allaboutcookies.org
Denne websiden benytter Google Analytics til å samle inn informasjon om hvordan besøkende benytter websiden. Informasjonskapslene som benyttes av dette produktet samler inn anonym informasjon og benyttes av mange andre websider. Hvis du ønsker å melde deg av å bli sporet av Google Analytics på tvers av alle websider, går du til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Hvis du har spørsmål angående ditt personvern eller bruken av informasjonskapsler på denne websiden, ta kontakt med oss på web@smurfitkappa.com.